Billeasing

Nu har vi haft vår bil ett par år och det börjar att bli dags att fundera på att köpa en ny bil. Det är ju kul med ny bil men när du köpt bil så behöver du sälja den, om du nu inte samlar dem på hög... Antingen ska du orka med att sälja privat och all prutning som kommer med det eller så ska du sälja den för ett underpris till en handlare. Pest eller kolera.

Ett alternativ till att äga som har seglat upp är att leasa bil istället för att köpa. Just nu känns det som en trend i samhället att äga allt färre saker. Några av mina vänner har blivit medlemmar i bilpooler men för oss som behöver en bil för att skjutsa till träningar, matcher och cuper vareviga vardagskväll och helg så känns inte det som ett görbart alternativ utan privatleasing känns mer troligt och det är något som vi har börjat undersöka.

Fördelarna med att leasa en bil är att service och försäkring ingår samt att det går att göra tillägg för den extrautrustning som du behöver som t ex vinterdäck, förvaring och skifte av däcken, bakluckemattor, ja, det mest helt enkelt. Du kan även lägga till så att du får bensinkortet inbakat på samma månadsfaktura! Så smidigt när allt kommer på en och samma faktura.

Naturligtvis finns det olika bilmodeller och olika prisnivåer så alla kan hitta något som passar ens plånbok. Här hemma har vi börjat kolla på leasing och för närvarande vill vi lite olika saker och vi har lite olika uppfattning om vad som passar vår plånbok men det kommer snart att vara löst när jag sätter ner foten och bestämmer vad det blir ; )

En annan stor fördel med privatleasing är motsatsen till det jag inledde med. Vi slipper böket med att äga och sälja när det är dags att byta efter 36 månader när avtalstiden löper ut! Då är det bara att bestämma sig för vilken ny bil som familjen ska ha, lägga beställningen och få den hemkörd.

När vi väl bestämt oss och fått hem den nya medlemmen i familjen så kommer jag att berätta mer! : )

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lasse » Parti i Farsta C:  ”Tack för tipset! ”

  • Parti » Parti i Farsta C:  ”Så kul att ni uppskattar vår butik och vårt holländska koncept! Inlägget har äve..”

  • Marjut "Maja" » Munksäl på Samos:  ”Träffade på sälen i Samos nu när vi va där i sep. Hur söt som helst! Han tog sig..”

  • lena gustafsson » Blogg från Kreta:  ”Hej Jag älskar Grekland och kanske mest Kreta. Fin blogg du har. Gästar den gärn..”

  • Pauline » Munksäl på Samos:  ”var där i två veckor kom hem igår. träffade också munksälen. kanske samma då. st..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln