Höstkickoff

Höstkickoff

Att svetsa samman en arbetsgrupp på en konferens kan vara svårt eller enkelt, det beror på hur upplägget har varit. Jag har varit på många konferenser, en del har varit bra men ganska många har varit riktigt tråkiga. På alla arbetsplatser som jag har varit på har vi alltid varit blandade kvinnor och män i alla åldrar. Glöm allt vad badtunnor, bada bastu och åka på Spa heter för ingen vill visa sig i bikini/badbyxor med sina kollegor. Glöm även att leka Skogsmulle på överlevnadscamp i skogen eller mitt värsta konferensminne, Fångarna på fortet. Vilken mardröm! Aktivitetsgruppen på mitt jobb hade inte förstått vad det innebar att göra Fångarna på fortet-aktiviteten och all information som vi deltagare fick reda på i förväg var att vi skulle göra en hemlig aktivitet och att vi skulle ha oömma kläder på oss...

Även om du tycker att det är jättekul med överraskningar så garanterar jag dig att 80% av dina kollegor inte tycker det samt att tolkning av oömma kläder betyder olika för olika människor. Vi hade på sin höjd satt på oss gympaskor vilket visade sig inte var riktigt tillräckligt och helt fel. När vi samlades på gårdsplanen utanför konferenshotellet så möts vi av en grupp aktivitetsledare med klätterselen på sig... Vi förstod snabbt att vi var helt felklädda och att oömma kläder innebar träningskläder inte bara gympaskor, handväska och vanliga byxor.

Några av aktiviteterna passade alla men vi var helt fel klädda och var ute i skogen i 3 h, det var kallt, regnigt och vi promenerade med en bur på hjul där vi låste in våra fångar vartefter vi misslyckades med uppgiften vi skulle utföra. En av grenarna innebar att klättra i tallar på en höghöjdsbana... Några tyckte att det här var jätteroligt (alla som var vältränade och som var med i aktivitetsgruppen). Vi andra var helt utmattade och efteråt var det enda vi kom ihåg var skräckupplevelsen med att klättra i höghöjdsbanan.

De lyckade konferenser som jag har varit på har oftast haft ett gemensamt tema, nämligen musik!
Allt från enkla musikquiz med frågor som att gissa rätt på t ex artist och år till musiktävlingar som ”Körslaget”, ”spring-upp-och-sjung-när-du-kan-låten”-tävlingar till en musiktävling där vi själva var spelplanen. Alla människor tycker att det är kul med musik och sång och de flesta sjunger hellre än bra. Alla har någon relation till musik så det är ett bra sätt att skapa samtal, bygger broar, möten och svetsar samman grupper på ett enkelt och bra sätt.

Jag har fått tips om Körunda konferenshotell som ligger nära Stockholm och är en mycket trevlig anläggning som har skapat en ”hemma hos” känsla. Där finner du alla möjliga aktiviteter med hälsa och träning eller en musikquiz vad som nu passar dig och din grupp.
Lycka till med din höstkickoff och satsa på musik!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lasse » Parti i Farsta C:  ”Tack för tipset! ”

  • Parti » Parti i Farsta C:  ”Så kul att ni uppskattar vår butik och vårt holländska koncept! Inlägget har äve..”

  • Marjut "Maja" » Munksäl på Samos:  ”Träffade på sälen i Samos nu när vi va där i sep. Hur söt som helst! Han tog sig..”

  • lena gustafsson » Blogg från Kreta:  ”Hej Jag älskar Grekland och kanske mest Kreta. Fin blogg du har. Gästar den gärn..”

  • Pauline » Munksäl på Samos:  ”var där i två veckor kom hem igår. träffade också munksälen. kanske samma då. st..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln