Spara eller Slösa

Spara” eller ”Slösa”. Vem är du?
 
Jag är nog tyvärr mer Slösa men med drag av Spara. När jag väl bestämmer mig för vad jag ska spara till så har jag disciplinen att lägga undan varje månad för att på så vis nå målet. Men att bara spara för sparandets skull är jag mindre bra på. Skulle en stor oförutsedd utgift dyka upp så skulle jag nog behöva ta hjälp av någon så som en bank eller ett låneinstitut www.flexlimit.se. Mindre oförutsedda utgifter på några tusenlappar skulle jag klara av eller skulle någon i familjen bli sjuk eller arbetslös så är det viktig att vara förberedd att kunna klara sig med en minskad inkomst. 
 
Lite pensionssparande har jag varje månad men det skulle kunna vara mer, en del sparas för dottern och lite sparas för semestern men det skulle också kunna vara mer. Ja, du märker ju att visst sparar jag varje månad men det är ju kul att spendera också. Att vara vuxen och förnuftig hela tiden är beundransvärt men jag tycker att livskvalitet är att kunna köpa den där väskan eller kappan eller vad det nu är som lockar. Att bara lägga pengar på hög för att jag en dag kanske behöver det är inte lika kul. Men, det är ansvarsfullt…
 
Att försöka hitta balansen mellan spara och spendera är nog det en ska sträva efter enligt mig för att på så vis inte hamna i fällan att man antingen sparar ihjäl sig eller slösar bort allt. När jag tänker efter så kanske det är det som är mest ansvarsfullt och vuxet, att kunna balansera. Ja, ja, jag är ju bara 40+ så jag har ju tid på mig att lista ut det ; )

  • Lasse » Parti i Farsta C:  ”Tack för tipset! ”

  • Parti » Parti i Farsta C:  ”Så kul att ni uppskattar vår butik och vårt holländska koncept! Inlägget har äve..”

  • Marjut "Maja" » Munksäl på Samos:  ”Träffade på sälen i Samos nu när vi va där i sep. Hur söt som helst! Han tog sig..”

  • lena gustafsson » Blogg från Kreta:  ”Hej Jag älskar Grekland och kanske mest Kreta. Fin blogg du har. Gästar den gärn..”

  • Pauline » Munksäl på Samos:  ”var där i två veckor kom hem igår. träffade också munksälen. kanske samma då. st..”