Tandfen

Tandläkaren har vi ju alla en relation till. Vissa har en bättre och andra lite sämre. Jag och min dotter har en fantastisk positiv erfarenhet och relation till hennes tandläkare som tog sig an henne när det visade sig att hon hade ett komplicerat bett som behövde åtgärdas.

Vi hade länge trott att hon hade ett litet underbett men det visade sig det som såg ut som ett underbett i själva verket var en för liten överkäke. Den hade inte växt i samma takt som underkäken så då uppstod ”underbettet”. Det som helt enkelt behövde göras var att få igång överkäkens tillväxt.

Tandläkaren konstaterade att vi kunde försöka några olika sätt men rekommenderade att vi skulle testa något som få gör nuförtiden. Med hjälp av en tandställning i gommen, gummisnoddar och en skena, eller face mask som det heter, vilken nattetid fästes utvändigt (den gick från pannan ner till hakan, se bilden) så skulle käken tvingas till tillväxt. Det fungerade strålande och efter dryga året var underbettet borta och överkäken hade växt till sig. Efter det så var det dags för ”vanlig” tandställning för att korrigera lite luckor som uppstått. Knappa två år efter behandlingen start så fick dottern en näst intill perfekt tandrad och ett ”normalt” bett!

Jag har inte stött på många som känt till det här med face mask men blev uppriktigt glad och överraskad när jag var inne på aquadental.se, för att kolla upp tandblekning då det är dags igen, och såg att dem också använder sig av
face masks.

Som sagt, alla har vi olika inställningar och relationer till tandläkaren men i min familj har vi bara positiva erfarenheter av tandvården generellt!

Etiketter: tandblekning

  • Lasse » Parti i Farsta C:  ”Tack för tipset! ”

  • Parti » Parti i Farsta C:  ”Så kul att ni uppskattar vår butik och vårt holländska koncept! Inlägget har äve..”

  • Marjut "Maja" » Munksäl på Samos:  ”Träffade på sälen i Samos nu när vi va där i sep. Hur söt som helst! Han tog sig..”

  • lena gustafsson » Blogg från Kreta:  ”Hej Jag älskar Grekland och kanske mest Kreta. Fin blogg du har. Gästar den gärn..”

  • Pauline » Munksäl på Samos:  ”var där i två veckor kom hem igår. träffade också munksälen. kanske samma då. st..”